Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Άσκηση "ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016" της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 στο Γύθειο πραγματοποιήθηκε η Δια-υπηρεσιακή άσκηση «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2016». Η άσκηση οργανώθηκε από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την  αντιμετώπιση Σεισμικού Συμβάντος Πολιτικής Προστασίας, με την συμμετοχή των:

·         Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου
·         Κέντρο Υγείας Γυθείου
·         ΕΛΑΣ Γυθείου
·         Δήμος Ανατολικής Μάνης
·         ΔΕΔΔΗΕ Γυθείου
·         Γενικό Λύκειο Γυθείου
·         Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας
·         Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας
·         Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Δήμου Ευρώτα
·         Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας

      Το σενάριο της άσκησης, μεταξύ άλλων, προέβλεπε την εκκένωση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Γενικό Λύκειο Γυθείου από τους/τις μαθητές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό (με βάση το μνημόνιο ενεργειών που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες), τον απεγκλωβισμό «τραυματιών» από το ισόγειο και τον 1ο όροφο του κτηρίου καθώς και απεγκλωβισμό «τραυματία» από το 1ο όροφο του Δημαρχείου.
Από το παράρτημά μας συμμετείχαν 7 μέλη εθελοντές-διασώστες.
Η ετοιμότητα και η συνεργασία των εμπλεκομένων είναι η "άμυνά μας" στις φυσικές καταστροφές που είναι απρόβλεπτες και αναπόφευκτες. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργο Σταθά και στο πρόσωπό του όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για την ένταξη της ομάδας μας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της άσκησης και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, όσο και όπου μπορούμε να υποστηρίξουμε το έργο τους.