Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

H Ε.Ο.Δ. Λακωνίας κοντά στους πρόσφυγες...

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Λακωνίας), θέλοντας να συνδράμει στην ανακούφιση των προσφύγων συνανθρώπων μας γνωστοποιεί στους πολίτες της Λακωνίας την δράση ενίσχυσης που πρόκειται να αναλάβει το τμήμα Ανθρωπιστικών Αποστολών.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η συγκέντρωση και διανομή ρουχισμού, τροφίμων, παιχνιδιών και άλλων αγαθών σε προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας προκειμένου να υποδέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους του Λάκωνες να συνδράμουν στην εν λόγω προσπάθεια με το να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την υποστήριξή του.
Τα προσφερόμενα αγαθά θα συγκεντρώνονται στο γραφείο της ομάδας, 2ο χλμ επαρχιακής οδού Σπάρτης-Καστορείου (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία), όπου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρα 6:00-8:00μμ, μέλη της ομάδας θα παραλαμβάνουν τις προσφορές, σε πρώτη φάση, για το διάστημα από 11/11/2015 έως 02/12/2015. Σε επόμενο χρόνο και ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, δεδομένου ότι οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών δεν σταματούν.
Τα είδη που θα συλλέγονται είναι:
• Συσκευασμένα τρόφιμα: ατομικά νερά, βρεφικές τροφές σε βαζάκια, βρεφικό γάλα σε σκόνη, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων/κρουασάν/φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες/βούτυρα, ζάχαρη, κονσέρβες (χωρίς χοιρινό &να μην χρειάζονται ανοιχτήρι)
• Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια, σαπούνι)
• Λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, υπνόσακοι)
• Παιδικά είδη (πάνες, καροτσάκια, μάρσιποι, μπιμπερό, χαρτί, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παιχνίδια)
• Είδη οικιακού καθαρισμού (απορρυπαντικά ρούχων σε σκόνη, λάτεξ, γάντια μιας χρήσεως, βέτεξ, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σκούπες, φαράσια, σακούλες απορριμμάτων, πλαστικά ποτήρια, βραστήρες)
• Είδη ρουχισμού χειμερινά και άνετα (κυρίως αδιάβροχα, σακίδια, γαλότσες, γάντια, σκούφους, κασκόλ)
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΔ Λακωνίας, κα Πολυτίμη Σταθάκου (6973775293), την Υπεύθυνη του Τμήματος Ανθρωπιστικών Αποστολών κα Μερεκούλια Καλλιόπη (6975851691), την συναρμόδια του τμήματος, κα Βικτώρια Δεμέστιχα (6987115686) καθώς και στα Μέλη της ΕΟΔ Λακωνίας κα Γεωργίτσου Μαρία (6946741575) και κα Πρόγγα Βασιλική (6945414466).
Γνωρίζοντας από προηγούμενες προσπάθειες στα πλαίσια ανθρωπιστικής βοήθειας ότι οι Λάκωνες ξέρουν να στέκονται δίπλα σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την συνεισφορά σας και σε αυτήν μας την προσπάθεια.
Από το Δ.Σ της Ε.Ο.Δ. Λακωνίας